جزییات پاسخ ایران به نامه رئیس جمهور آمریکا از زبان پزشکیان کنترل شهرک زاپوریژیا در دونتسک به دست ارتش روسیه افتاد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲۰ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شلیک دو فروند موشک از یمن به سمت فلسطین اشغالی (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) مهاجرانی: مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در دستورکار قرار گرفته است توضیح وزارت امور خارجه در مورد حواشی رسانه‌ای مرتبط با تبادل نامه بین ایران و آمریکا ماجرای سوء‌قصد ناموفق به پوتین چه بود؟ دبیرکل حزب الله لبنان: دولت لبنان باید هرچه سریع‌تر بازسازی را آغاز کند قالیباف: ناترازی‌ها در مدیریت و نوع نگاه است اطلاعیه پلیس درباره صورت خونین یکی از تحصن‌کنندگان حجاب چه بود؟ | خودزنی، فحاشی، پرخاشگری و هتک حرمت برخی از تحصن‌کنندگان دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با فرستاده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت‌و‌گو ایران و ژاپن درباره موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها (۹ فروردین ۱۴۰۴) در تماس تلفنی اردوغان با پزشکیان چه مسائلی مطرح شد؟ منابع مصری مدعی موافقت حماس با طرح جدید آتش بس شدند (۹ فروردین ۱۴۰۴) دستور ترامپ برای اخراج کارکنان «صدای آمریکا» به طور موقت لغو شد یک رسانه عربی: تهران به تمام بند‌های نامه ترامپ پاسخ داده است وقوع انفجار در بلوچستان پاکستان (۹ فروردین ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن امدادگران در غزه اعتراف کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) شرط زلنسکی برای امضای توافق معدنی با ترامپ انتقال ۴۳ ایرانی محبوس در زندان‌های عراق به کشور رئیس مجلس به گیلان سفر می‌کند (۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است آنچه دربارهٔ پاسخ ایران به ترامپ باید بدانید عراقچی: آمادگی کامل برای مقابله با هر تهدیدی را داریم | مذاکره مستقیم با آمریکا مردود است ترامپ: ایران در صدر فهرست اولویت‌های من قرار دارد + فیلم زلزله میانمار ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی برجای گذاشت (۸ فروردین ۱۴۰۴) سردار نقدی: همه برای یک عملیات بزرگ آماده باشند
سرخط خبرها

چرا فلسطینیان را پیروز جنگ غزه می‌دانیم؟ | ثبات قیمت نفت در میان مدت

  • کد خبر: ۳۱۱۰۹۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
چرا فلسطینیان را پیروز جنگ غزه می‌دانیم؟ | ثبات قیمت نفت در میان مدت
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به دلایل پیروزی مردم فلسطین در جنگ ۱۵ ماهه غزه، گفت: آتش بس غزه منجر به ثبات و کنترل قیمت نفت در میان مدت خواهد شد.

حسین محمدی‌اصل در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته و بر اساس خبر‌هایی هم که در طول ۱۰ روز گذشته مطرح می‌شد، شاهد شکل‌گیری آتش‌بس در نوار غزه بین نیرو‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی بودیم. این توافق و آتش‌بس در عین حال که یک اتفاق مثبت از حیث استمرار حیات مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی در راهبرد حذف نیرو‌های مقاومت و حماس، ارزیابی می‌شود، از جهت ناچاری صهیونیست‌ها در پذیرش توافق نیز بُعد مثبت این آتش‌بس است.

وی با اشاره به اینکه بند‌های آتش‌بس نشان‌دهنده آن است که صهیونیست‌ها باوجود درگیری‌های سنگین و کشتار جمعیت قابل‌توجهی از زنان و کودکان، باز هم حریف ملت فلسطین نشدند، افزود: رسیدن کمک‌ها در ازای این آتش‌بس به مردم غزه، کمک عظیمی به استمرار و احیای هر چه بیشتر توانمندی‌های نیرو‌های مقاومت در آن مناطق خواهد بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به شکست معنوی صهیونیست‌ها در جنگ با غزه و لبنان، خاطرنشان کرد: این نبرد ۱۵ ماهه علاوه بر تأیید و تأکید حاکمیت ملت فلسطین بر اراضی اشغالی، تضعیف هر چه بیشتر جایگاه صهیونیست‌ها بر افکار عمومی بین‌الملل و همچنین افکار عمومی داخلی خود را نیز منجر شد.

وی با اشاره به اینکه آتش‌بس غزه اگر استمرار پیدا کند قطعاً جایگاه نتانیاهو دستخوش تحولاتی خواهد شد، ادامه داد: جریان تندرویی که این جنگ را بر ملت فلسطین و ساکنین اراضی اشغالی تحمیل کرد، باید پاسخگو باشد و تبعات سیاسی و اجتماعی آن را بپذیرد.

قیمت نفت در میان‌مدت کنترل خواهد شد

وی در پاسخ به این سؤال که آتش‌بس غزه چه تحولاتی را در بازار نفت پدید خواهد آورد، اظهار کرد: در این خصوص به نظر می‌رسد در میان‌مدت شاهد ثبات قیمت یا کنترل قیمت‌ها باشیم. تجربه ثابت کرده در زمانی که جنگ‌ها و تنش‌ها در منطقه غرب آسیا شکل می‌گرفته، تولید و صدور نفت با تنش‌هایی همراه بوده است؛ چراکه در این شرایط جنگ و راهبری افکار عمومی هزینه دارد. از طرفی هزینه کشور‌هایی که در حاشیه این جنگ‌ها قرار می‌گیرند نیز افزایش پیدا می‌کند. در واقع معمای امنیت نزد افکار عمومی برای هزینه این کشور‌ها را افزایش می‌دهد و این موضوع قیمت نفت را کاهش می‌دهد.

محمدی‌اصل افزود: در چنین شرایطی، دیگر کشور‌ها که در قامت خریدار ظاهر می‌شوند از این فرصت برای اعمال فشار و گرفتن هر چه بیشتر امتیاز از فروشندگان و صادرکنندگان نفت استفاده می‌کنند. کشور‌هایی مانند عربستان به عنوان کاتالیزور قیمت نفت، همواره در منطقه ایفای نقش داشته و هر زمان که صدور نفت برای برخی از کشور‌ها ازجمله چین و کشور‌های غرب آسیا، آمریکا و کشور‌های اروپایی تبدیل به دغدغه می‌شده است، عربستان به عنوان یک هم‌پیمان استراتژیک و راهبردی در منطقه قیمت نفت را کاهش می‌داده است.

وی ادامه داد: این نکته را نباید نادیده گرفت که عربستان سعودی در خلال جنگ غزه به صورت پنهان و در خلال پیمان‌های خود، نقش مؤثری بر افزایش تولید و کاهش قیمت نفت داشته است. هم‌پیمانان تأمین‌کننده نفت در حاشیه خلیج‌فارس نیز در کاهش قیمت نفت تأثیر بسزایی داشتند.

وی بیان کرد: عامل دیگری که در دوران جنگ غزه عامل کاهش قیمت نفت بود، بحث رقابت بصری بر سر خرید‌های آزاد و نفت‌های تحریمی بین چین و آمریکا و هم‌پیمانان آمریکا در اتحادیه اروپا بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد در میان‌مدت، شاهد یک ثبات و حتی کنترل قیمت نفت باشیم، گفت: اما در بلندمدت قضیه متفاوت است.

وی ادامه داد: عنوان توافق بین صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها، آتش‌بس است و آتش‌بس جنبه کوتاه‌مدتی دارد. دائمی‌شدن آن تابع رفتار‌های بازیگران، هم در عرصه فلسطین و اسرائیل و هم در خارج از آن سرزمین، یعنی بازیگران خارجی است که در وهله اول یمنی‌ها قرار دارند.

محمدی‌اصل خاطرنشان کرد: در حال حاضر، واکنش‌ها نسبت به آتش‌بس غزه مثبت بوده، اما نه در آن حد که در ارزش ذاتی کالا‌هایی همچون طلا و نفت خود را بسیار نشان دهد و فقط به یک ثبات کوتاه‌مدت رسیده است که شاید آن هم شکننده باشد.

واکنش یمنی‌ها به آتش‌بس غزه چه خواهد بود؟

وی افزود: یمنی‌ها همان‌طورکه اعلام کردند، به عنوان یک جریان مقاومتی به‌شدت باانگیزه علیه صهیونیست و به عنوان دولتی که امروز از طرف اسرائیل، انگلیس، فرانسه و آمریکا تهدید شده، مورد حمله قرار گرفته است. یمنی‌ها اراده قابل‌توجهی برای تداوم مقاومت خود دارند؛ چراکه تا زمانی که به آن‌ها حمله شود، پاسخ خواهند داد.

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه اگر بنا باشد یمنی‌ها در این صحنه کوتاه آمده یا ادبیات جنگی خود را تغییر دهند، ابتدا باید تکلیف خود را با آمریکا و صهیونیست روشن کنند، گفت: به نظر می‌رسد یمنی‌ها در صورتی در مقابل آمریکا و اسرائیل کوتاه خواهند آمد که ابتدا طرف آمریکایی و صهیونیستی امنیت منطقه را تأمین کند و پس از آن، شاهد خواهیم بود که آیا یمنی‌ها نسبت به امنیت خود تصمیمی خواهند گرفت یا خیر!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->